Biserica

La inceput, biserica avea un cor inchis pe trei laturi si o nava centrala cu tavan plat, care comunica spre navele laterale prin trei arcade ogivale. Mai avea si o clopotnita deasupra partii de vest a navei centrale, cu ferestre ogivale, care au fost astupate mai tarziu. Toate aceste lucrari au fost probabil opera unor mesteri de pe santierul bisericii Sfanta Maria din Sibiu, ajutati de calfele lor.

Atel01

Ulterior, poate in 1429, au fost ridicate sacristia, rezalitul si transeptul. Mesterul Andrei Pietrarul (Andreas Lapicida), renumit pentru lucrarile pe care le-a efectuat la bisericile de pe Valea Tarnavei, a reconstruit bolta la sfarsitul secolului al XV-lea. Poate ca tot atunci, si tot el, a construit un etaj de aparare al corului, la care se ajungea printr-o scara in spirala.

Fortificatia

La 1460, inainte de fortificarea propriu-zisa a bisericii, a fost construit un zid oval in jurul ei. Turnul-poart, situat in sud-est, a fost ridicat din gresie, dar si-a mai pierdut din inaltimea originara o data cu modificarile de relief.

Mai multe informatii gasiti pe CD-ul Multimedia dedicat Bisericilor Fortificate.


Magazin
Bunesti 01

Bunesti 01

Magazin

CD Multimedia Biserici Fortificate - 30 LEI

CD-ul contine o harta interactiva, schite, animatii, descrieri si galerii foto de la 44 de biserici fortificate, legende si dictionar de termeni, toate acestea fiind accesibile printr-o interfata intuitiva . Scopul demersului este sa salveze acest patrimoniu valoros prin includerea lui in itinerariile cultural-turistice. CD-ul este disponibil in 7 limbi (romana, germana, engleza, franceza, maghiara si spaniola si catalana) si prezinta informatii detaliate asupra regiunii si a bisericilor (inclusiv cele 7 lacase aflate pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO), furnizand o imagine mai clara a mostenirii culturale sasesti din Transilvania. Pretul include taxele postale.
Anotimpuri
Anotimpuri
In Decembrie si Ianuarie puteți admira peisajul acoperit de albul zapezii, puteți experimenta o plimbare cu sania trasa de cai sau puteți merge la ski īn stațiunile din zona. Va dorim multa zapada! Atenție: puteți trai experiențe memorabile pe tot parcursul anului!
Experiente
Experienţe
Aceste câteva lucruri nu trebuie ratate dacă ajungeţi în Transilvania:
- O plimbare călare peste dealuri şi prin păduri
- O excursie până în cetatea medievală Sighişoara (un simpatic orăşel gotic în inima Transilvaniei)
Arome locale
Arome locale
Pentru o experienţă cu adevărat autentică, vă invităm să "degustaţi" aceste produse locale:
- Miere naturală pe care puteţi să o gustaţi, dar si să priviţi cum ea se extrage din cuibul de albine.
Patrimoniu
Patrimoniu
Bisericile fortificate sunt un fenomen unic şi foarte interesant.
Ele pot fi găsite doar în câteva locuri din Europa, iar în Transilvania existau mai mult de 300 de biserici săseşti fortificate.