Mult mai tarziu, in anul 1999, biserica fortificata a fost declarata monument UNESCO.


Biserica

Darjiu01

Construita initial in stil romanic, biserica din Darjiu a fost transformata  in a doua jumatate a secolului al XV-lea intr-un lacas in stil gotic. Din prima parte a secolului al XVI-lea dateaza boltile semicilindrice cu penetratii ale navei si ale corului, asezate pe nervuri in retea. Aceste nervuri se sprijina pe console, cele din cor sunt decorate cu reliefuri simbolice reprezentand un pelican cu puii, soarele, luna, masti si un fier de plug simetric care ca tehnica de constructie si parti componente, sta alaturi de plugurile din Germania si Franta acelei vremi. Contrafortii dateaza din aceeasi perioada si au intercalate intre ei cate o consola si mici arce, pe care se sprijina drumul de straja. Lucrarile de fortificare s-au incheiat in jur de 1530.

Biserica din Darjiu adaposteste un valoros ansamblu de pictura murala, in parte distrus, dar care trebuie sa fi avut o conceptie la fel de ampla ca cel de la biserica din Ghelinta.

Fortificatia

Incinta este de plan patrat. Curtinele sale au o inaltime de 5 metri si sunt prevazute cu bastioane dispuse oblic si iesind in afara zidurilor in cele patru colturi. Un  bastion asemanator este amplasat in mijlocul laturii de vest.

Mai multe informatii gasiti pe CD-ul Multimedia dedicat Bisericilor Fortificate.

Magazin
Bunesti 01

Bunesti 01

Magazin

CD Multimedia Biserici Fortificate - 30 LEI

CD-ul contine o harta interactiva, schite, animatii, descrieri si galerii foto de la 44 de biserici fortificate, legende si dictionar de termeni, toate acestea fiind accesibile printr-o interfata intuitiva . Scopul demersului este sa salveze acest patrimoniu valoros prin includerea lui in itinerariile cultural-turistice. CD-ul este disponibil in 7 limbi (romana, germana, engleza, franceza, maghiara si spaniola si catalana) si prezinta informatii detaliate asupra regiunii si a bisericilor (inclusiv cele 7 lacase aflate pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO), furnizand o imagine mai clara a mostenirii culturale sasesti din Transilvania. Pretul include taxele postale.
Anotimpuri
Anotimpuri
In Decembrie si Ianuarie puteți admira peisajul acoperit de albul zapezii, puteți experimenta o plimbare cu sania trasa de cai sau puteți merge la ski īn stațiunile din zona. Va dorim multa zapada! Atenție: puteți trai experiențe memorabile pe tot parcursul anului!
Experiente
Experienţe
Aceste câteva lucruri nu trebuie ratate dacă ajungeţi în Transilvania:
- O plimbare călare peste dealuri şi prin păduri
- O excursie până în cetatea medievală Sighişoara (un simpatic orăşel gotic în inima Transilvaniei)
Arome locale
Arome locale
Pentru o experienţă cu adevărat autentică, vă invităm să "degustaţi" aceste produse locale:
- Miere naturală pe care puteţi să o gustaţi, dar si să priviţi cum ea se extrage din cuibul de albine.
Patrimoniu
Patrimoniu
Bisericile fortificate sunt un fenomen unic şi foarte interesant.
Ele pot fi găsite doar în câteva locuri din Europa, iar în Transilvania existau mai mult de 300 de biserici săseşti fortificate.