In secolul al III-lea d.Hr, in zona in care azi se afla Sighisoara se afla o cetate numita SANDOVA. Acest lucru este dovedit de faptul ca acolo au fost descoperite multe arme si obiecte de ceramica. Pe locul vechiului castel, romanii au ridicat unul nou in secolul I. Locul a fost ales cu grija, chiar in centrul Transilvaniei.

La inceputul secolului al XV-lea, Sighisoara l-a sustinut pe principele Munteniei intre anii 1431-1435 in incercarea sa de o urca pe tronul Tarii Romanesti. Monedele facute de el in acest loc au fost folosite in toata Transilvania. In 1511, a avut loc cea mai mare revolutie din istorie, locuitorii saraci ai orasului s-au revoltat impotriva celor bogati. In drumul sau spre Alba Iulia in 1600 Mihai Viteazul insusi a trecut pe aici, inainte de a proclama unirea celor 3 principate: Tara Romaneasca, Transilvania, Moldova.

medieval sighisoara

O mare onoare din istoria orasului a fost "Dieta Transilvaniei". Cu multi ani in urma, "Dieta Transilvaniei" l-a votat pe Gheorghe Rakoczi ca lider, aliat permanent al conducatorului Tarii Romanesti ai al  Moldovei. Sighisoara are o perioada de glorie devenind cel mai important centru artistic. Sculptori, pictori din sudul Germaniei si personalitati austriece cum ar fi Elias Nicolai au contribuit la prosperitatea orasului. In secolul al XVII-lea, Sighisoara trece prin vremuri grele din cauza numarului mare de dezastre care s-au petrecut in istoria sa: asedii, foamete, ciuma, inundatii, cutremure si incendii.

In secolul al XIX-lea, in timpul revolutiei din 1848, regiunea raurilor Tarnavei a fost scena unor lupte cumplite. In 1849 a avut loc batalia de la Albesti, unde unul dintre cei mai mari revolutionari unguri, Petofi Sandor a cazut la datorie. In amintirea sa, la Albesti a fost ridicata o statuie impozanta.

Dupa primul razboi mondial,  natiunile asuprite si-au cerut dreptul la libertate. La intalnirea de la Alba Iulia in Decembrie 1918 este declarata unirea cu Romania.

Magazin
Bunesti 01

Bunesti 01

Magazin

Album foto - 45 LEI

Descoperiti Transilvania - tara de dincolo de paduri, un peisaj cultural neschimbat de-a lungul secolelor. Explorati acest peisaj din sud-estul Transilvaniei prin intermediul a peste 200 de fotografii. Albumul este disponibil in engleza/germana si are 128 de pagini color in format 21 x 28 cm. Pretul include taxele postale.
Anotimpuri
Anotimpuri
In Decembrie si Ianuarie puteți admira peisajul acoperit de albul zapezii, puteți experimenta o plimbare cu sania trasa de cai sau puteți merge la ski īn stațiunile din zona. Va dorim multa zapada! Atenție: puteți trai experiențe memorabile pe tot parcursul anului!
Experiente
Experienţe
Aceste câteva lucruri nu trebuie ratate dacă ajungeţi în Transilvania:
- O plimbare călare peste dealuri şi prin păduri
- O excursie până în cetatea medievală Sighişoara (un simpatic orăşel gotic în inima Transilvaniei)
Arome locale
Arome locale
Pentru o experienţă cu adevărat autentică, vă invităm să "degustaţi" aceste produse locale:
- Miere naturală pe care puteţi să o gustaţi, dar si să priviţi cum ea se extrage din cuibul de albine.
Patrimoniu
Patrimoniu
Bisericile fortificate sunt un fenomen unic şi foarte interesant.
Ele pot fi găsite doar în câteva locuri din Europa, iar în Transilvania existau mai mult de 300 de biserici săseşti fortificate.